måndag 28 september 2009

NOSTALGI


På Loppis kan man hitta både det ena och det andra. Dyrbara, "fina" saker och sånt som berör bara mig. Den här boken var en sån sak, den gav mig underbara minnen från barndomen. Min mamma hade just den här boken som hon ritade mönster från och broderade på både lakan, örngott, handdukar och mina klänningar. Själv satt jag med smörpapper och ritade av vackra bokstäver och roliga bilder. Som vuxen har jag lånat boken när jag vill brodera bokstäver men numera är den inte en bok längre utan består av en massa lösa blad. Den här märkboken är jag uppväxt med och jag bara måste köpa den. Den har en gång i tiden kostat 2.50 och nu fick jag den för 13 kronor, vilket fynd! Nu har jag en alldeles egen märkbok att bläddra i och minnas......//BiZen

8 kommentarer:

 1. Vilket fynd, helt underbart att kunna bläddra i och få inspiration!

  SvaraRadera
 2. Hittade hit från Call design. Vilken fin blogg du har och vad mycket fint du gör!
  Assi

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag har också den märkboken och jag tycker den är så fin. Köpte den för länge sedan. Vad roligt att få läsa lite mer om dej. Vad roligt att du har lite av ditt hjärta i Värmland.
  Kramisar till dej från Birgitta

  SvaraRadera
 4. Bara 13 kronor, den är ju guld värd !!! Såg en härlig bild på ena fotot til en broderad duk med rosor bland annat. Tänk om jag kunde hitta en så bok, får nog springa lite oftare på loppis..

  SvaraRadera
 5. Jag har också en sådan märkbok! Jag har nog "ärvt" den, i den meningen att jag har varit den enda som varit intresserad när man gått igenom gamla grejer.

  SvaraRadera
 6. Jag har också den där boken + fler märkböcker efter mamma. JAg satt också med smörpapper och kalkerade bokstäver och speciellt djuren i den boken, perfekt för mig som är dålig på att teckna!

  SvaraRadera
 7. så gulligt, ibland god lämnar små gavor på loppis till oss.

  SvaraRadera