onsdag 6 juni 2012

EN FRÅGA OM GARN ……..

033Jag skulle vilja sticka en “finkofta” i lin. Har sett att en del av er tycker det är svårt sticka i lin och skulle nu vilja ha lite åsikter från er. Tex. ska jag köpa ett garn med 100% lin eller nåt blandat? Hur tycker ni det är att sticka med dessa garner? Alla idéer motages med stor tacksamhet. Berätta vad ni stickat i och hur det är för er.

 

Nationaldagen hos mig är som vilken dag som helst, är på väg till jobbet. Hoppas ni andra har en skön helgdag och att solen skiner hos er, som den gör här hos mig just nu.

 

Ser fram emot många kommentarer!

Varma solkramar! //BiZen

4 kommentarer:

 1. jag har inte gjort något större i lin för jag tycker garnet är så hårt och oformligt, många säger att det blir bättre när det tvättas men jag vill ha det mjukt och skönt när jag skapar

  SvaraRadera
 2. Jag skulle göra finkoftan i en blandning. Det finns ett bomull/lin garn som heter allino som finns i jättemånga fina färger och som är väldigt behagligt både att sticka med och ha på sig:)

  SvaraRadera
 3. Jag har stickat flera plagg i 100% lingarn och är mycket nöjd med resultatet.
  En sak som många glömmer är att man ska stryka plagget med strykjärn, då blir det mycket slätare och mjukare.
  Du kan se några av mina stickade tröjor här.

  http://svartahusets.blogspot.se/2012/04/stickad-troja-i-lingarn.html#links

  http://svartahusets.blogspot.se/2011/07/stickat-med-garn-fran-strikk.html#links

  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. jag stickade ju den röda sjalen i lingarn.. lite "rasigt" va det..om du vet vad jag menar..men jag är nöjd med sjalen..o den blev lite mjukare då jag hade tvättat opp den före blockningen..Jag tror att en kofta skulle bli snyggt!

  SvaraRadera